دسته بندی محصولات

مراحل ساخت و تولید کاغذ

مراحل ساخت و تولید کاغذ

کاغذ چیست؟

به طور کلی کاغذ یک دسته از الیاف گیاهی است که فشرده شده و همانند پارچه ای است که می توان روی آن نوشت. کاغذ در واقع مانند نمد است که الیاف روی هم پرس شده و به هم گره میخورند و یک بافت محکم، جامد و انعطاف پذیر را به وجود می آورند و بیشتر برای نوشتن و نقاشی کردن استفاده می شود. از دیگر استفاده هایی که از کاغذ می شود می توان به بسته بندی، آرایش درونی ساختمان، صافی های صنعتی و پژوهشی و … اشاره نمود.کاغذ یکی از فرآورده های مهم چوب است که از پرمصرف ترین لوازم التحریر به حساب می آید.

جهت خرید کاغذ در برندهای متنوع و با جنس مرغوب و قیمت ارزان و مناسب و همچنین لوازم اداری برای سفارش اداری سازمان و یا شرکت خود از تامین فلات اقدام نمایید و از دریافت فاکتور رسمی بهره مند شوید. 

مراحل تولید کاغذ از درخت 

مراحل تولید و ساخت کاغذ از چوب درخت به شرح زیر است.

درختان خشک شناسایی می شوند.

درختان خشک شناسایی می شوند و توسط افراد متخصص این حرفه بریده و به صورت الوار به کارخانه های تولید کاغذ ارسال می شوند. در تولید کاغذ نیازی به پوست درختان نیست. پوست درختان توسط دستگاه پوست کنی، کنده می شود. این پوست ها به صورت چیپس در آمده که از آن برای تولید انرژِی های متعدد استفاده می شود. به این مراحل به اصطلاح دیبارکینگ و یا چیپینگ گفته می شود. 

برش درختان

در این مرحله تنه درختان به وسیله دستگاه های مخصوص این کار به قطعات ریز تبدیل می شوند و به اصطلاح به چیپس چوب تبدیل می شوند. 

تبدیل چوب به خمیر 

پس از آن این چیپس چوب ها را با آب بسیار داغ و مواد شیمیایی مخلوط می نمایند تا یک خمیر یک دست بوجود آید. بطور کلی می توان گفت لایه های نازک چوب در این زمان پخته می شوند. در این مرحله یک خمیر قهوه ای رنگ بدست می آید که از آن برای تولید کارتن، مقوا و کاغذهای کاهی استفاده می شود. 

سفید کردن کاغذ

 سپس مواد شیمیایی دیگر از جمله آب ژاول پتاسیم، گچ، پرمنگنات و … جهت سفید شدن کاغذ به خمیر اضافه می شوند. پس از بوجود آمدن خمیر وقت آن می رسد که مواد ناخالص و آب از خمیر جدا شود. برای این کار خمیر را در تورهای بزرگ پهن می کنند تا آب آن جدا شود. این خمیر را از بین تعدادی غلطک سنگین عبور می دهند تا آب اضافه آن کشیده شود که در برخی کارخانجات از دستگاه مکش آب برای این کار استفاده می کنند.

خشک کردن کاغذ 

خمیرهای کاغذ از بین غلطک ها عبور می کند و آب اضافی آن خشک می شود. مراحل زیر می بایست انجام شود تا کاغذ خشک شود.

هدباکس

 یک مخلوط آب و فیبر را از یک محفظه بسیار کوچک افقی نازک در عرض دستگاه بر روی توری سیمی قرار داده می شود.

بخش سیمی

هنگامی که آب از روی توری سیمی جدا شد به این فرآیند تشکیل ورق گفته می شود.

فشرده سازی 

در بخش سیمی آب درون خمیر تا 50درصد کاهش پیدا می کند. 

خشک کردن

خمیر کاغذ را در دمای بالای 100 درجه خشک می نمایند. و پس از خشک شدن، ورق های کاغذ آماده برش زدن می باشند.

مواد اولیه کاغذ چیست ؟

نصف فیبری که در تولید کاغذ به کار می رود، از چوب درختان می باشد. بعضی دیگر از مواد تشکیل دهنده فیبر اولیه از روزنامه های بازیافتی، پارچه های بازیافتی و مواد بازیافتی استفاده می کنند. به طور کلی برای ساخت کاغذ از درختان مخروطی شکل مانند کاج وصنوبر استفاده می شود، زیرا فیبر های سلولزی در خمیر بدست آمده از این درختان بیشتر می باشد و کاغذ های مقاوم تری ساخته می شود. امروزه به دلیل افزایش تقاضا برای کاغذ و همچنین پیشرفت تکنولوژی پردازش خمیر از چوب تمام درختان جهت تولید کاغذ استفاده می شود.

در مناطقی که درخت وجود ندارد و دارای گیاه می باشد از گیاهانی از قبیل کاه، نیشکر، کتان، کنف و خاک اره جهت تولید کاغذ استفاده می شود. برخی از کاغذهای باکیفیت از کتان ساخته شده اند. از لباس های پنبه ای و کتان کهنه نیز جهت تولید کاغذ استفاده می شود که این نوع کاغذها برای حواله های بانکی و گواهینامه های امنیتی استفاده می شود. 

از مواد زائد در کارخانه های نساجی و پوشاک نیز برای تولید کاغذ استفاده می شود.

خمیر کاغذ به چند روش تولید می شود؟

هر کارخانه تولید کاغذ یک روش را برای تولید اجرا می کند و با توجه به میزان اهمیت به محیط زیست روش های مختلفی در پیش می گیرند. در بیشتر کارخانه ها از خمیر چوب که عمدتا از درختان کاج و صنوبر است، استفاده می کنند. برخی دیگر از کارخانه ها از مواد فیبری غیر چوبی مانند پارچه های کتان و پنبه که باعث باکیفیت شدن کاغذ می شوند، استفاده می کنند. برخی دیگر از مواد فیبری غیر جنگلی مانند کاه، بامبو و یا همان چوب خیزران که کیفیت پایینی هم دارند، استفاده می کنند. 

انواع بهترین برندهای کاغذ

  1. دابل ای Double A 
  2. سل پرینت Cellprint 
  3. کپی مکس Copimax 
  4. هایبرایت Hybrite
  5. پیپروان Paper one
  6. گلد Gold 
انواع برند کاغذ

 

کشورهای عمده تولیدکننده کاغذ کدامند؟

با توجه به اینکه امروزه بیشتر مردم از موبایل، لپ تاپ و اینترنت استفاده می کنند و نیازی به کاغذ ندارند، اما کاغذ یکی از لوازم مورد نیاز در مراکز اداری و آموزشی محسوب می شود. در آمارهای جدید چین بیشترین تولید کاغذ در دنیا را دارد، اما آلمان و امریکا از عمده ترین صادرکننده های کاغذ در دنیا محسوب می شوند. 

تولید کنندگان عمده کاغذ در جهان به شرح زیر است.

  1. چین 
  2. امریکا 
  3. ژاپن
  4. آلمان 
  5. کره جنوبی 
  6. برزیل 
  7. فنلاند 
  8. کانادا 
  9. سوئد 
  10. ایتالیا 

راهنمای خرید کاغذ برای شرکت ها 

جهت خرید کاغذ برای ادارات و سازمان ها می بایست زمان زیادی صرف نمود تا بهترین و مرغوب ترین کاغذ را خریداری کرد. زیرا کاغذ نامرغوب علاوه بر صرف وقت و هزینه باعث خرابی دستگاه های چاپگر، کپی، فکس و … خواهد شد. در ادامه مواردی که می بایست در هنگام خرید به آنها توجه نمایید را بیان می کنیم.

  • توجه به ریم یا بسته 
  • توجه به گرماژ یا GSM
  • کدری و شفافیت کاغذ 
  • وزن کاغذ
  • برند

انواع کاغذ

کاغذها در انواع مختلف وجود دارند، همچنین دارای ضخامت و وزن و اندازه های گوناگون تولید می شوند. شناخت انواع کاغذ به شما کمک خواهد کرد تا در مواقعی که در حال تصمیم گیری های سخت برای انتخاب نوع کاغذ جهت کارهایی از قبیل تهیه کاتالوگ و بروشور هستید دچار مشکل و سردرگمی نشوید و با خیال راحت کاغذ مورد نیاز خود را انتخاب نمایید. انواع کاغذ به شرح زیر می باشد. 

کاغذ باند (Bond paper)

این کاغذ از خمیر چوب بدست نیامده و برای تولید آن از خمیر پارچه استفاده می کنند. این کاغذها بادوام تر و قوی تر از کاغذهای باکیفیت متوسط دیگر می باشد. از این کاغذها در فرآیندهای چاپ الکترونیکی استفاده می شود و ماندگاری بالایی دارد. این نوع کاغذ در کارهایی از قبیل نگارش نامه اداری، پاکت های نامه، فاکتور، اسناد چاپ شده و گزارش های چاپ شده استفاده می شود و مناسب انواع چاپگرهای جوهر افشان و لیزری می باشد.

کاغذ بریستول (Bristol paper) 

کاغذ بریستول به عنوان تخته بریستول نیز شناخته شده است. از این کاغذ در ساخت جلد کتاب، بروشور، بلیت، پوشه و پرونده به دلیل استحکام آن استفاده می شود. این کاغذ سبک، ضخیم و بدون پوشش می باشد. 

کاغذ با پوشش براق (Gloss coated paper) 

در این نوع کاغذ جوهر به راحتی و سریع خشک می شود و کاغذ درخشش و شفافیت بالایی دارد. از این کاغذ برای تهیه بروشور و کاتالوگ به دلیل سریع خشک شدن جوهر و ماندگاری بالای آن استفاده می شود و نیازی به لاک و مهر و موم آن نیست.

کاغذ پوششی مات (Matt coated paper) 

این کاغذ برای انتشار آگهی و اعلامیه و همچنین گزارش ها مناسب است و استفاده می شود. این کاغذ برعکس کاغذ با پوشش براق است، مات است و از تابش نور جلوگیری می کند و با پوشش مات پوشانده شده است. 

کاغذ بازیافتی (Recycled paper) 

این کاغذها از کاغذهایی که قبلا استفاده شده ساخته می شود و همچنین دارای قیمت بیشتر نسبت به کاغذهای استاندارد می باشد، زیرا در مقدار کم تولید می شوند و هزینه تولید برای هر واحد کاغذ بیشتر است. از این کاغذها در بیشتر اسناد از جمله گزارش ها، یادداشت ها و فرم ها استفاده می شود. کاغذهای بازیافتی برای کسانی که در تلاش برای جلوگیری از تاثیرات مخرب بر محیط زیست هستند، مناسب است.

کاغذ با پوشش ابریشمی (Silk coated paper) 

این نوع کاغذ دارای سطحی صاف است و در مقابل کاغذ با روکش مات و براق می باشد. این نوع کاغذ دارای روکش ابریشمی است و دارای سطح صاف می باشد و از درخششی که کاغذهای براق دارند و در برخی مواقع که با تابش نور و انعکاس آن مانع از دیده شدن متن می شود، جلوگیری می کند. از این کاغذ در مجلات، کتاب ها و کاتالوگ استفاده می شود. 

کاغذ بدون پوشش یا کاغذ تحریر (Uncoated paper - plan paper)

کاغذهای بدون پوشش برای پذیرش جوهر بسیار عالی می باشد. این کاغذها مقرون به صرفه هستند و در اندازه های متفاوت تولید می شوند. با توجه به اینکه این کاغذها بدون پوشش خاصی هستند، برای تمام چاپگرها و هم برای نوشتن معمولی مناسب هستند. این نوع کاغذ برای سربرگ های شرکتی و فرم ها نیز بسیار ایده آل هستند. 

کاغذ علامت دار (Watermarked paper)

کاغذهای علامت دار از نوع کاغذهای لوکس هستند و کیفیت بالایی دارند. از این کاغذها برای اسناد رسمی مانند سندهای ملکی استفاده می شود. جهت تمایز این کاغذ از دیگر کاغذها، الگوی لازم روی کاغذ تصویر می شود و این یک ویژگی امنیتی برای اسناد مهم است.

اندازه انواع کاغذ

کاغذهای تولید شده در اندازه و وزن های متفاوت تولید و به بازار عرضه می شوند. برای انتخاب درست پس از انواع کاغذ می بایست اطلاعاتی در مورد اندازه و ابعاد کاغذ داشته باشید که در ادامه به شرح هر کدام می پردازیم.

اندازه طول*عرض (میلی متر ) 
A0                         841*1189 mm
A1841*594 mm 
A2594*420 mm 
A3420*297 mm
A4297*210 mm 
A5210*148 mm 
A6148*105 mm 
A7105*74 mm 
A874*52 mm 
A952*37 mm 
A1037*26 mm

وزن انواع کاغذ 

بعد از آشنایی با ابعاد و اندازه کاغذ می بایست یک آشنایی نسبی با وزن کاغذ داشته باشید. در جدول زیر وزن کاغذ بر حسب گرم بر متر مربع بیان شده که به واحد gsm مشهور است و بیشتر افراد در این خصوص اطلاعاتی ندارند. هر چه gsm کاغذ بیشتر باشد به این معنی است که وزن کاغذ نیز بیشتر است و همین موضوع نشان دهنده ی کیفیت بالای کاغذ می باشد.

وزن ( بر حسب گرم بر متر مربع )استفاده معمول                              
35-55 gsm بیشتر روزنامه ها
90 gsm آگهی های تجاری در صفحات میانی مجلات کوچک و متوسط 
130-250 gsm پوستر تبلیغاتی با کیفیت بالا 
180-250 gsmجلد مجلات کوچک و متوسط 
350 gsm کارت های ویزیت با کیفیت عالی 

کاربرد کاغذ در صنایع مختلف 

  • تجارت الکترونیک 
  • صنایع غذایی 
  • صنعت عکاسی 
  • صنعت چاپ 

5 ویژگی کاغذ خوب و مرغوب 

  1. ویژگی های بصری شامل رنگ، شفافیت، ماتی و براقیت کاغذ 
  2. مقاومت در برابر سوراخ شدن 
  3. خصوصیات ماده سازنده شامل وزن و سایز استاندارد
  4. سطح کاغذ صاف و یکدست باشد
  5. پایداری در برابر خم شدگی

تفاوت کاغذ A4 در گرماژ 70 و 80 

کاغذ A4 با وزن 80 گرم مناسب برای انواع دستگاه های پرینتر و فتوکپی می باشد. این گرماژ استاندارد است و باعث خرابی دستگاه های شما نخواهد شد. کاغذهای A4 با وزن 70 گرم مناسب نوشتن و طراحی می باشد. در صورتی که از این گرماژ کاغذ برای دستگاه های پرینتر و فتوکپی استفاده نمایید، خواهید دید که دستگاه شما چند برگ را به جای یک برگ استفاده می کند و در بعضی مواقع دچار گیر کردن کاغذ در بین دستگاه خواهد شد.

گیر کردن کاغذ با گرماژ پایین در پرینتر