دسته بندی محصولات

فرآیند بازیافت کاغذ و مقوا

فرآیند بازیافت کاغذ و مقوا

بازیافت یکی از فرآیندهایی می باشد که امروزه در جهان بسیار مورد استفاده و اهمیت قرار دارد. با توجه به رشد روز افزون جمعیت و نیاز به محصولات بیشتر و متنوع و در کنار این ها تخریب محیط زیست، بازیافت، بسیار مورد اهمیت واقع شده است. یکی از بهترین روش های حفاظت از محیط زیست، بازیافت کاغذ و مقوا می باشد. زیرا به دلیل منابعی که برای تولید کاغذ به کار می رود این موضوع برای تمام کشورها بسیار حائز اهمیت می باشد. با استفاده از این روش می توان محصولات جدید تولید کرد که هم باعث سود اقتصادی خواهد شد و هم برای محیط زیست بسیار مفید خواهد بود. در ادامه مطالب به فرآیند بازیافت کاغذ و مقوا به طور کامل خواهیم پرداخت. 

منظور از بازیافت کاغذ و مقوا

به کلیه فرآیندهایی که منجر به تولید انواع کاغذ های جدید می شوند، فرآیند بازیافت کاغذ و مقوا می گویند. این بازیافت تنها محدود به تولید کاغذ و مقوا نمی شوند و تولید انواع محصولات که تولید آن ها بر پایه کاغذ و مقوا هستند از جمله کارتن های بسته بندی، پاکت و … نیز می باشد. برای بازیافت کاغذ و مقوا نیاز به مواد شیمیایی و همچنین دستگاه های صنعتی خواهد بود که این پروژه می تواند سود های بزرگی داشته باشد. در حال حاضر در کشورهای پیشرفته سرمایه گذاری های کلانی در این رابطه انجام می شود. 

مزایای بازیافت کاغذ و مقوا

با توجه به اینکه اکثر افراد از کودکان تا بزرگسالان از کاغذ در طول روز استفاده فراوانی می کنند و این تقاضا در حال افزایش می باشد و همچنین تولید کنندگان دائما در حال تولید این اقلام و محصولات هستند. پس از استفاده از کاغذ توسط مصرف کنندگان، در نهایت سرنوشت این کاغذها درون سطل زباله خواهد بود. با توجه به اینکه برای ساخت کاغذ از درختان استفاده می شود با بازیافت آنها می توان از قطع درختان و نابودی جنگل ها جلوگیری کرد. 

با توجه به توضیحات داده شده، مزایای بازیافت کاغذ شامل موارد زیر می باشد. 

  1. جلوگیری از قطع درختان و نابودی جنگل ها 
  2. کاهش زباله های ولید شده توسط جامعه 
  3. صرفه جویی در هزینه تولید کاغذ، چرا که هزینه بازیافت بسیار کمتر از هزینه تولید خواهد بود. 
  4. درآمد زایی افراد با توجه به اینکه زباله ها هیچ ارزشی ندارند، کاغذ تولید کرده و ایجاد درآمد زایی می کنند. 
  5. صرفه جویی در زمان تولید با توجه به اینکه پروسه بازیافت بسیار کوتاه تر از پروسه تولید کاغذ که با قطع درختان و برش آن آغاز می شود. 

معایب بازیافت کاغذ و مقوا

بازیافت کاغذ و مقوا دارای معایبی می باشد، هرچند که مزایای بازیافت خیلی بیشتر از معایب آن است، با‌این‌حال باید به معایب آن هم توجه شود.

  •  سرمایه‌گذاری بسیار کم در بعضی از کشورها، به خصوص کشورهای جهان سوم
  •  مضر بودن مواد سفیدکننده موجود در کاغذهای بازیافتی برای سلامتی انسان و محیط زیست؛ البته چند سالی ا‌ست که عده‌ای از پژوهشگران موفق شدند جوهر کاغذها را تنها با لیزر و بدون استفاده از مواد شیمیایی و بدون آسیب دیدن بافت کاغذ بازیافت کنند.
  •  بهداشتی نبودن بعضی از کاغذها و محصولات بازیافتی
  •  استفاده کردن از مواد شیمیایی مضر برای تجزیه کاغذها 
  •  در دسترس نبودن فناوری‌های لازم جهت بازیافت و همچنین نبود نیروی متخصص جهت مدیریت کارخانه در برخی از کشور‌های در حال توسعه و همچنین جهان سوم
  •  صرف وقت و هزینه بالا جهت جداسازی مواد قابل بازیافت از مواد ترکیب ‌شده با آنها، به همین دلیل می بایست مواد بازیافتی و زباله ها را به صورت جداگانه قرار داد و نباید با مواد دیگر ترکیب شوند. ترکیب شدن مواد مختلف با یکدیگر، روند بازیافت را با تاخیر و مشکل مواجه خواهد کرد.
  •  سخت بودن جذب و متقاعد کردن مشتری برای خرید کاغذهای بازیافتی

 

فرآیند بازیافت کاغذ و مقوا

برای انجام فرآیند بازیافت کاغذ و مقوا می بایست 6 مرحله با موفقیت به انجام برسد. در ادامه به شرح هر مرحله خواهیم پرداخت.

 شرکت تامین فلات با ارائه انواع لوازم و ملزومات اداری، خوراکی های اداری، وسایل بهداشتی و نظافتی و همچنین ابزار و لوازم تحریر یکی از تامین کنندگان ملزومات اداری در شهر تهران می باشد و شما می توانید در کنار سفارش اداری خود، فاکتور رسمی نیز دریافت نمایید. جهت خرید عمده کاغذ از شرکت تامین فلات کلیک کنید. 

فرآیند بازیافت کاغذ و مقوا

گردآوری زباله های کاغذی و مقوا 

اولین مرحله جهت بازیافت کاغذ و مقوا، جمع آوری محصولاتی که بر پایه کاغذ هستند، می باشد. محصولاتی از قبیل کاغذ، مقوا، کارتن، کتاب، دفتر، پاکت های کاغذی و … برای این مرحله استفاده می شوند. 

تولید خمیر کاغذ

پس از جمع آوری کاغذ و محصولات آن، نوبت به تولید خمیر کاغذ می رسد. برای انجام این کار ابتدا هر دسته از کاغذها به صورت جداگانه وارد چرخه شده و خرد می شوند. پس از خرد کردن کاغذها، آن ها را درون دیگ هایی مملو از آب داغ می ریزند و پس از نرم شدن کاغذها به آن ها مواد شیمیایی اضافه می شود تا یک خمیر یکدست بدست آید.

پاکسازی جوهر از روی کاغذ

در این مرحله خمیر کاغذ به یک ظرف مخصوص انتقال داده می شود. این ظرف شامل آب و فشار هوا می باشد که باعث جداسازی رنگ و جوهر از روی کاغذها خواهد شد. در نتجیه این عمل، خمیر به رنگ نخودی خواهد بود و برای سفید شدن آن از مواد شیمیایی سفید کننده از جمله پراکسید هیدروژن استفاده می کنند. 

تولید ورق کاغذ 

یکی از اصلی ترین و مهم ترین مراحل بازیافت کاغذ این مرحله می باشد. این مرحله نوعی مرحله آخر نیز محسوب می شود. در این مرحله خمیر ساخته شده وارد دستگاه شده و از زیر غلطک های در حال چرخش عبور می کند. در نتیجه خمیرها به ورق های نازک تبدیل شده و پس از آبگیری و خشک کردن، کاغذ در ضخامت مورد نظر تولید می شود. 

برش کاغذهای تولید شده

کاغذهای تولید شده در ابتدا در ابعاد بسیار بزرگ تولید می شوند و پس از آن به ابعاد دلخواه از جمله A3,A4,A5 و … برش زده می شوند. 

بسته بندی کاغذهای تولید شده

آخرین مرحله از بازیافت کاغذ، بسته بندی کاغذهای تولید شده می باشد. پس از بسته بندی کاعذهای تولید شده در ابعاد یکسان به دست کاربران و مصرف کننده خواهد رسید. 

بازیافت کاغذ در ایران و جهان 

نخستین کارخانه بازیافت کاغذ در ایران در سال 1333 تاسیس شد و از آن سال به بعد زباله های کاغذ باطله بجای دفن به عنوان زباله به کارخانه های صنعتی منتقل شدند. بر اساس یک گزارش از سازمان بازیافت کشور، مقدار بازیافت کاغذ و مقوا در حدود 186 هزار تن در سال برآورد شده است. بر اساس آمارهایی که توسط مراجع جهانی داده شده، روزانه میزان 5/3 ميليون تن زباله در سراسر دنيا توليد شده که سهم ایران در توليد این زباله ها, در حدود 40 هزار تن در روز می باشد. از این میزان به طور میانگین, 9 درصد آن کاغذ و مقوا است. در این میان ما می توانیم با بازیافت تنها 25 درصد از کاغذهای زباله از قطع یک میلیون و هفتصد هزار درخت جلوگیری کنیم. 

فرآیند بازیافت کاغذ

تفاوت های کاغذ اصلی با کاغذ بازیافتی 

هزینه‌های مربوط به بازیافت کاغذهای باطله، بسیار کمتر از تولید کاغذهای نو می باشد. زیرا تنها می بایست کاغذهای باطله را به صورت خمیر در آورد و با استفاده از مواد شیمیایی رنگ‌برو سفید کننده، رنگ آن‌ها را از بین برد. بعد از آن طی فرآیندهایی مجدداً آن‌ها را به کاغذ‌های جدید تبدیل نمود. در مقابل برای تولید کاغذ نو، ابتدا باید درختان قطع شوند، پس از آن الوارها به کارخانه انتقال داده شوند، پوست چوب‌ها، کنده شده و کاملا خرد شوند. بعد از آن طی فرآیندهای شیمیایی گوناگون، خمیر کاغذ تولید و ساخت کاغذ‌های اصلی صورت می پذیرد.

یکی از تفاوت های اصلی کاغذ اصلی و بازیافتی، وجود خمیر اولیه می باشد. فرآیند رنگ بری کاغذهای باطله بسیار کم هزینه تر و آسان تر از تولید کاغذ جدید می باشد. از لحاظ اقتصادی نیز جمع آوری و انتقال کاغذ های باطله بسیار ارزان تر و به صرفه تر از قطع درختان می باشد.