دسته بندی محصولات

آیا مصرف چای بعد از غذا باعث کم خونی می شود

آیا مصرف چای بعد از غذا باعث کم خونی می شود

چای یکی از نوشیدنی های پرمصرف و محبوب در میان ایرانیان است و بسیاری از افراد در زمان های گوناگون از جمله در محل کار، در مراسم و مهمانی ها، پس از غذا و در هنگام خستگی به سراغ این نوشیدنی دلپذیر می روند. در صورتی که این نوشیدنی را با قند مصرف می کنید باید مراقب سلامتی خود باشید، زیرا مصرف زیاد قند خود باعث بیماری های جدی در بدن خواهد شد.چای یکی از نوشیدنی پرمصرف در جهان است. تمام مدل‌های چای از گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می‌شود اما روش‌های مختلف برداشت و فرآوری این گیاه باعث به وجود آمدن چای‌های مختلف شده است. فرآیند تهیه چای سیاه شامل برداشت، پژمردن برگ‌ها، غلتاندن و اکسیداسیون می‌شود.

افرادی که از چای بعد از غذا استفاده می کنند عقیده دارند که نوشیدن چای بعد از غذا ضرری برای بدن ندارد، اما برخی از کارشناسان مخالف این نظر هستند و نوشیدن چای بعد از غذا را مضر می دانند.

شرکت تامین فلات در نظر دارد با ارائه انواع چای با سطح کیفیت بالا مشتریان عزیز را برای نوشیدن یک چای دلپذیر همراهی نماید. جهت خرید عمده چای با قیمت ارزان از شرکت تامین فلات یکی از مراکز پخش چای و تامین کنندگان ملزومات اداری در شهر تهران و همچنین اطلاع از قیمت ها با کارشناسان فروش این شرکت تماس حاصل فرمایید. با خرید از شرکت تامین فلات علاوه بر دریافت کالای اصل و اورجینال در سریع ترین زمان ممکن، در کنار سفارش اداری خود فاکتور رسمی نیز دریافت نمایید. 

فواید چای سیاه

  1. خواص آنتی اکسیدان 
  2. محافظت در برابر تصلب شرایین
  3. کاهش فشارخون و کلسترول 
  4. کاهش خطر سرطان 
  5. محافظت در برابر دیابت و قند خون 
  6. تقویت و کاهش ریزش مو 
  7. جلوگیری از عفونت های پوستی 
  8. جلوگیری از پیری زودرس پوست 
  9. رفع عفونت های چشم 
  10. تقویت سیستم ایمنی بدن 
  11. بهبود سیتم گوارش 
  12. کاهش ابتلا به پارکینسون 
  13. تسکین استرس و افزایش انرژی 
  14. سلامت مغز 
  15. سلامت دهان 

مضرات چای سیاه 

  1. افزایش و کاهش قند خون 
  2. ضربان قلب به صورت نامنظم 
  3. فشار چشم و آب مروارید
  4. عناصر سمی 
  5. کم خونی 
  6. تداخل با دارو ها و مکمل ها
  7. اسهال و سندروم روده تحریک پذیر 
  8. کاهش کلسیم در بدن

مضرات مصرف چای بعد از غذا

نوشیدن چای سریعا بعد از خوردن غذا دارای مضرات و عوارضی برای بدن انسان است که شامل موارد زیر می باشد. 

  • در چای ماده ای به نام تانن موجود است که این ماده در هنگام برخورد با آهن موجود در غذا به ماده ای جدیدی تبدیل می شود که مانع جذب آهن در بدن و باعث ایجاد فقر آهن و کم خونی در افراد خواهد شد.
  • ایجاد یبوست در بدن 
  • چای یک فاکتور ضد ویتامین  B1 می باشد و مانع جذب ویتامین B1  در بین خواهد شد. بنابراین بهتر است که بلافاصله بعد از خوردن غذا چای نوشیده نشود.
  • ریزش موها 
  • نوشیدن چای پس از غذا موجب کاهش جذب کلسیم و روی در بدن انسان خواهد شد.
  • باعث ایجاد ساییدگی استخوان ها و ایجاد آرتروز 
  • موجب چربی خون 
  • باعث ایجاد ناراحتی های قلبی و کلیوی در بدن می شود.
  • نوشیدن چای بعد از غذا موجب ایجاد نفخ و گاز خواهد شد.
  • اختلال در روند هضم غذا 
  • چای دارای خاصیت اسیدی می باشد. در صورتی که در وعده غذایی خود پروتئین مصرف کرده اید و پس از آن چای نوشیده ای، چای پروتئین مواد غذایی را سفت کرده و مانع هضم آن خواهد شد.

آیا خوردن چای بعد از غذا موجب لاغری خواهد شد؟

خوردن چای بعد از غذا قطعا نمی تواند موجب لاغری بدن شود. اما نوشیدن یک فنجان چای پس از 1 ساعت پس از صرف غذاهای دارای چربی و سنگین می تواند چربی خون را تقلیل دهد و عمل هضم را آسان کند. نوشیدن چای پس از غذا به لاغری کمکی نخواهد کرد و برای کاهش وزن می بایست از یک رژیم غذایی مناسب در کنار ورزش و تمرینات بدنی استفاده نمود و از این کار بهترین نتیجه را دریافت نمود. 

ارتباط چای با کمخونی

ارتباط چای و کمخونی

چای یکی از نوشیدنی های پرمصرف در کشور ما می باشد. کم خونی زمانی ایجاد می شود که بدن قادر به ساخت سلوهای قرمز و ارسال آن به رگها به اندازه نیاز بافت ها و اندام ها نباشد. سلول های قرمز حاوی هموگلوبین و آهن هستند و این دو مولکول اکسیژن را به تمام بدن می رسانند. فردی که دارای کمخونی باشد علائم زیر در او دیده می شود. 

  • احساس خستگی و بی رمقی 
  • احساس سرما و رنگ پریدگی 
  • سردرد 
  • سرگیجه 
  • درد در قفسه سینه

بنابراین نتیجه می گیریم که بیماری کمخونی با مصرف بیش از حد چای ارتباط مستقیم دارد.

تاثیر چای برمیزان جذب آهن و کمخونی 

برخی بر این باورند که چای میزان آهن ذخیره شده در بدن را کاهش می دهد که این ادعا صحیح نیست. در چای ماده ای به نام تانن وجود دارد که این ماده با آهن ایجاد تداخل کرده و مانع جذب آهن در بدن می شود. به همین دلیل فاصله زمانی مصرف چای بعد از غذا بسیار اهمیت دارد. علاوه بر زمان مصرف چای، مورد با اهمیت دیگر آهن موجود در غذای گوشتی و حیوانی کمتر تحت تاثیر این عوامل قرار می گیرند ولی آهن موجود در غذاهای گیاهی با تانن موجود در چای بسیار بیشتر مورد حمله قرار می گیرد. همچنین رنگ چای نیز تاثیر بالایی در جذب آهن دارد، هرچه چای تازه دم تر و کمرنگ تر باشد میزان مانع شدن آن برای جذب آهن کمتر خواهد بود. 

اگرچه چای فواید زیادی برای بدن دارد اما باید به این نکته توجه داشت که این نوشیدنی آرامبخش بعد از صرف غذا موجب کم خونی خواهد شد. طبق تحقیقات نشان می دهد تانن موجود در چای سیاه بیشتر از سایر چای ها می باشد و این تانن مانع جذب 60درصد از آهن موجود در موادغذایی خواهد شد. 

تاثیر چای بر میزان جذب آهن

علل کمخونی چیست؟

یکی از مهم ترین علل کم خونی، کمبود آهن در بدن است. این نوع کمخونی که بسیار شایع است، کمخونی فقر آهن نامیده می شود. از دلایل دیگر کمخونی می توان به مواردزیر اشاره نمود. 

  1. رژیم غذایی فاقد ویتامین ب12 
  2. اختلالات گوارشی و سوءهاضمه و در نهایت عدم توانایی در جذب ویتامین ب12
  3. رژیم‌ها و موادغذایی فاقد اسیدفولیک
  4. نقایص و اختلالات خونی ارثی نظیر تالاسمی و کم‌خونی داسی شکل
  5. بیماری‌هایی که منجر به تجزیه نامتعارف سلول‌های قرمز خون می‌شوند.
  6. کم خونی به دلیل اختلالات هورمونی در بیماری‌هایی مانند مشکلات کلیوی، کم‌کاری تیروئید، پرکاری تیروئید و لوپوس
کمخونی

بهترین فاصله زمانی نوشیدن چای بعد از غذا 

همانطور که پیش تر گفته شد تانن موجود در چای مانع جذب آهن در وعده های غذایی خواهد شد. بنابراین بهتر است بعد از صرف غذا بلافاصله چای ننوشید. بهترین زمان مصرف چای بعد از وعده های غذایی یک الی دو ساعت بعد از صرف غذا می باشد. 

آهن پس از ورود به بدن در روده کوچک جذب می شود و پس از آن به کبد و مغز می رود تا در فرآیند تولید گلبول های قرمز در بدن شرکت نماید. این ماده مهم در گیاهان از جمله برگ سبز، خشکبار، خرما و مغزها و در انواع گوشت ها از جمله گوشت گاو و گوسفند و ماهی یافت می شود. 

همچنین علاوه بر رعایت فاصله زمانی مصرف چای، افراد می توانند چای را کمرنگ بنوشند تا میزان تانن آن و مانع شدن آن برای جذب آهن کمتر شود. 

توصیه های نهایی برای نوشیدن چای 

  1. چای خود را کمرنگ بنوشید.
  2. فاصله زمانی بین خوردن غذا و نوشیدن چای را رعایت کنید.
  3. در هنگام مصرف غذاهای گیاهی حاوی آهن، حساسیت بیشتری نسبت به نوشیدن چای داشته باشید.