دسته بندی محصولات

آشنایی با انواع مختلف چای

آشنایی با انواع مختلف چای

آشنایی با انواع مختلف چای 

چای یکی از نوشیدنی های گرم و محبوب در بین ایرانیان می باشد که طرفداران زیادی دارد. چای پس از صرف غذا، در هنگام خستگی، در مراسم های شادی و عزا و به طور کلی در تمام اوقات مورد استفاده افراد می باشد. نوشیدن چای بلافاصله پس از صرف غذا مضراتی دارد که می بایست استفاده نشود. بیشتر افراد چای خود را با چاشنی هایی از قبیل قند و یا شکر استفاده می کنند که مصرف بیش از اندازه ی این چاشنی ها نیز برای بدن مضر می باشد بخصوص برای افراد سالمند و همچنین کسانی که به بیماری های قند و دیابت مبتلا هستند. در ادامه مطالب به معرفی انواع چای خواهیم پرداخت. 

شرکت تامین فلات در نظر دارد با ارائه کلیه انواع چای با قیمت مناسب و به صورت اورجینال، مشتریان عزیز را در خریدی با خیال راحت یاری نماید. از همین رو جهت خرید عمده چای در انواع مختلف بسته ای، چای کیسه ای، چای عطری و چای سبز و همچنین لوازم اداری از شرکت تامین فلات که یکی از مراکز پخش چای در سطح شهر تهران می باشد، با کارشناسان فروش این شرکت تماس حاصل فرمایید. همچنین این شرکت جهت بهره مندی مشتریان عزیز از مزایا در کنار سفارش اداری خود که در اسرع وقت آن ها را تحویل خواهند گرفت، فاکتور رسمی نیز دریافت خواهند کرد. 

انواع چای

تمام چای ها از یک گیاه به نام کاملیا سیننسیس گرفته می شوند و بقیه موارد در دسته بندی دمنوش ها قرار می گیرند. تنها تفاوت چای ها در  شیوه‌های مختلف برداشت، میزان اکسیداسیون و نوع فرآوری آن هاست که این تفاوت ها را ایجاد می کند.

چای سیاه 

همانند سایر نوشیدنی‌ها، چای سیاه هم از برگ گیاه چای گرفته می‌شود. در ابتدا برگ‌های چای را خرد و ریز کرده و سپس با پیچ‌وتاب دادن چای ها  و غلتاندن آن ها، برگ ها خشک و اکسید می شوند. به طور کلی برگ هایی از چای که به صورت کامل اکسید می شوند طعم و رنگ قوی تری خواهند داشت. علاوه بر این روند اکسیداسیون مقدار فلاونوئید چای سیاه را به مقدار کمی کاهش می‌دهد. چای سیاه خواص زیادی برای بدن دارد که از جمله ی آن ها می توان به سلامت قلب، محافظت از بدن در برابر استرس و کنترل رادیکال‌های آزاد اشاره کنیم. و همچنین فصل و مکانی که این گیاه پرورش داده می‌شود  بر عطر و طعم آن تاثیر به سزایی دارد. چای سیاه بیشتر در کشورهایی از قبیل چین، هند، سریلانکا و نپال کشت می شود. 

چای سیاه

انواع چای سیاه

  1. آسام: طعم مالت مانند
  2. سیلان: طعم قوی‌تر و حاوی عطر دهنده‌ها یا شکلات
  3. دارجلینگ (Darjeeling): نوع باکیفیت‌تری از چای که در مناطق کوهستانی هند کشت می‌شود. دربردارنده عناصر میوه‌ای و گل‌ها
  4. ارل گری (Earl Grey): طعم ترنج و مرکبات
  5. کی مون (Keemun): شیرین و میوه‌ای در آنهویی چین
  6. کنیان: ظاهری تیره و طعمی تیز
  7. ماسالا: با انواع ادویه‌ها مانند هل، میخک و دانه‌های فلفل طعم‌دار شده
  8. یون نان: طعم شکلاتی، مالت گونه و تند

فواید چای سیاه

  • سلامت قلب 
  • محافظت از بدن در برابر استرس 
  • محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد 
  • مفید برای مو ( کاهش ریزش مو، تقویت مو، تحریک رشد مو و…) 
  • مفید برای پوست ( جلوگیری از پیری و چین و چروک، درمان جوش، جوانسازی، جلوگیری از عفونت های پوستی و … ) 
  • محافظت از چشم در برابر عفونت ها
  • تنظیم قند خون 

چای سبز

چای سبز از دیگر انواع چای ها به شمار می رود که از برگ‌های تازه گیاه کاملیا سیننسیس گرفته می‌شود. فرایند تهیه چای سبز با کمی گرما دادن و بخارپز کردن همراه می باشد و این کار باعث توقف اکسیداسیون چای و همچنین باعث سبک و تازه و سبز رنگ ماندن این چای می شود. 

چای سبز

انواع چای سبز 

  1. بی لو چان (Biluochun): چای سبز به سبک چینی با رایحه قوی و طعم گیاهی یا میوه‌ای
  2. جن مائی چا (Genmaicha): افزودن برنج یا سورگوم دودی برای دستیابی به عطرو طعم برشته
  3. گیوکورو (Gyokuro): طعم قوی، شور شبیه به آب دریا یا آب سوپ
  4. لائوشن (Laoshan): طعم و عطر شیرین کره‌ای
  5. لانگ جینگ یا چاه اژدها: چای بوداده دستی با کمی طعم تازگی و شیرینی
  6. ماتچا: چای به سبک ژاپنی، عطر و طعم خامه‌ای، تلخ و شیرین

فواید چای سبز 

  • مقدار بالای آنتی اکسیدان 
  • هوشیاری ذهنی 
  • سلامت قلب 
  • کاهش وزن 
  • افزایش ایمنی بدن 

چای اولانگ 

چای اولانگ که نام دیگر آن اژدهای سیاه نیز می باشد دارای طرفداران زیادی است. این چای به طور نیمه اکسید تهیه می‌شود به همین دلیل بین نوشیدنی‌های سیاه و سبز قرار دارد. در محصولات چای هر چه اکسید کم‌تر باشد، رنگ چای مورد نظر نیز سبک‌ تر و سبزتر خواهد بود. در برخی از محصولات این چای جهت اضافه کردن طعم های اضافی از جمله ای طعم ها می توان به رایحه های میوه ای، گل و یا دودی اشاره کرد، در انتها به آن ها اضافه می شوند.

چای اولانگ

انواع اولانگ

  1. بای هائو (Bai Hao) معروف به نوک سفید: با طعم میوه‌ای و ترد
  2. بائوژانگ (Bao Zhong): با ۱۰ تا ۱۸ درصد اکسیداسیون و عطر و طعم لطیف
  3. دا هونگ پائو (Da Hong Pao) معروف به روپوش قرمز: با درصد اکسیداسیون بالا و طعم خاکی و قوی
  4. تای گوان یین (Tie Guan Yin) معروف به الهه آهن: دارای رایحه‌های شیرین و میوه‌ای
  5. تونگ تینگ (Tung Ting) معروف به قله منجمد: طعم گردویی با پایان نرم

فواید چای اولانگ 

از مهم ترین فواید این چای می توان به محافظت از بدن در برابر استرس و رادیکال های آزاد اشاره نمود. 

چای پوئره

چای پوئره و یا چای دارک هم از انواع نوشیدنی‌های گرم واقعی محسوب می‌شود که اغلب این چای را با چای سیاه اشتباه می‌گیرند. این چای در واقع به دلیل نوع فرآوری آن به چای سبز نزدیک تر است تا چای سیاه. چای پوئره فرایند تخمیر میکروبی را طی و برای سال‌های سال کهنه یا در اصطلاح پیر می‌شوند. این محصول در چین کشت می شود و به صورت های خشک و یا قالبی به فروش می رسند. همچنین عطر و طعم این چای بستگی به مدت زمان پیر شدن این چای دارد.

چای پوئره

انواع چای پوئره

  1. پوئره خام: چای پوئره خام به مدت دو یا سه سال به طور طبیعی تخمیر می شود و طعم تازه ای دارد و همچنین ویژگی‌هایی نزدیک به چای سبز دارد. طعم این چای بستگی به محل رشد دارد و دارای طعم های شیرین و تلخ می باشد.
  2. پوئره رسیده: از کمپوست برگ‌های خشک پوئره تولید می‌شود که روند تخمیر را سرعت و از طعم خاکی برخوردار می باشد.
  3. جین هوآ فو چا (Jin Hua Fu Cha) یا چای قالبی گل طلایی: محصولی است که به طور کامل برای سال‌ها تخمیر می‌شود.

فواید چای پوئره

  • سلامت ذهن 
  • سلامت قلب 
  • سلامت پوست 

چای سفید 

در میان انواع چای ها، چای سفید دارای کمترین فرآوری می باشد. بیشتر این چای ها داخل منازل خشک می‌شوند. اگرچه در برخی موارد یک مرحله خشک شدن اضافی در دمای پایین را پشت سر می گذارند اما این میزان فراوری عطر و طعم سبک، لطیف و میوه‌ای رو به نوشیدنی می‌دهد و میزان آنتی‌اکسیدان بالا و کافئین کم‌تری را دارا می باشد. ممکن است اینطور به نظر برسد که تولید این چای بسیار ساده باشد اما اینطور نیست، زیرا نیازمند کنترل بیشتری جهت جلوگیری از سیاه و زخمی شدن برگ ها می باشد. 

چای سفید

انواع چای سفید 

  1. بای هائو یین ژن (Bai Hao Yin Zhen) معروف به سوزن نقره‌ای: محصولی نادر، تولید شده از جوانه‌ها با رایحه گل و طعم شیرین.
  2. بای میو دن (Bai Mu Dan) معروف به گل صد تومانی سفید: ترکیب جوانه‌ها و برگ‌های تازه با عطر و طعمی قوی‌تر نسبت به سوزن نقره‌ای.
  3. گونگ مای (Gong Mei) معروف به احترام به ابرو: برگرفته از جوانه‌ها و برگه‌ها با طعمی غنی‌تر و خاکی‌تر
  4. شو مای (Shou Mai) معروف به طول عمر ابرو: تولید شده از برگ‌های رسیده اواخر فصل و فرایند اکسیداسیون طولانی‌تر نسبت به سایر انواع نوشیدنی سفید.

فواید چای سفید 

  • سلامت بدن 
  • سلامت دندان ها 
  • سلامت مغز
  • کاهش التهاب 
  • محافظت از بدن در برابر استرس 

چای زرد 

در حالی که چای زرد از سایر انواع چای‌ها کم‌تر استفاده می شود، اما روند تولید آن به طرز عجیبی همانند چای سبز می باشد. با ای همه علاوه بر مراحل فرآوری نوع سبز، چای زرد تحت پوشش‌های خاصی به نام هپینگ با زردی قرار گرفته و این روند باعث اکسیداسیون غیرآنزیمی شده که از آن به‌عنوان تخمیر میکروبی یاد شده است.

در مرحله بسته‌بندی عطر و طعم ملایم‌تری برای چای زرد ایجاد می‌شود و رایحه‌های گیاهی کم‌تری در مقایسه با نوع سبز را دارد.

چای زرد