دسته بندی محصولات

فاکتور رسمی چیست و چه قوانینی دارد؟

فاکتور رسمی چیست و چه قوانینی دارد؟

فاکتور رسمی چیست ؟

به هر سند و یا فاکتوری که به هر نحوی از جمله دست نویس، کامیپوتری و یا کاغذی تنظیم شده باشد و برای تایید یک معامله بین فروشنده و خریدار امضا شود، فاکتور رسمی می گویند. فاکتور رسمی می بایست بر اساس قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم و مورد تایید وزارت دارایی باشد. 

به طور کلی هر سندی که دارای مهر و امضا باشد و به عنوان فاکتور فروش از جانب فروشنده به خریدار داده شود، فاکتور رسمی می گویند. همچنین اگر این فاکتورها توسط یکی از خریداران یا فروشندگان به سازمان امور مالیاتی ارائه شود، رسمی است و برای هر دو طرف ایجاد حق می نماید. به زبان ساده تر تعریف فاکتور رسمی، فاکتوری است که بر اساس قانون های وزارت اقتصاد و دارایی تنظیم و مورد تایید دارایی باشد و در مقابل فاکتور غیر رسمی به فاکتوری گفته می شود که تنها برای اطلاع مشتریان صادر می شود و استانداردهای مورد تایید دارایی در آن رعایت نشده است. 

کلیه واحدهای تجاری که مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده هستند، می بایست فاکتور رسمی به خریداران خود ارائه نمایند. بنابراین صدور فاکتور رسمی مربوط به کوچکی و بزرگی یک واحد تجاری نیست و تمام خریداران می توانند در برابر پرداخت پول، درخواست فاکتور رسمی داشته باشند و فروشندگانی که از این کار سر باز بزنند، مشمول جریمه خواهد شد. 

شرکت تامین فلات در نظر دارد با ارائه کالاهای اصل و اورجینال، مشتریان عزیز را در مسیر یک خرید خوب و با کیفیت یاری نماید. همچنین این شرکت در نظر دارد با تحویل سریع و به موقع لوازم اداری و سفارش اداری مشتریان آن ها را از دریافت فاکتور رسمی بهره مند سازد. 

تفاوت فاکتور رسمی و غیر رسمی 

فاکتور رسمی به فاکتوری گفته می شود که از سوی فروشنده به خریدار بابت خرید و دریافت پول با مهرو امضا تحول داده شه و این فاکتور بر اساس قوانین وزارت امور و اقتصاد دارایی تنظیم شده و همچنین مورد تایید وزارت دارایی می باشد. در مقابل تعدادی از فاکتورها هستند که این قوانین در آن ها رعایت نشده و تنها جهت اطلاع خریدار از مشخصات و قیمت کالای خریداری شده، می باشد که این فاکتورها مورد تایید وزارت دارایی نمی باشد و جزو فاکتورهای غیر رسمی تلقی می شوند. 

محل های کاربرد فاکتور فروش

  1. بنگاه های اقتصادی کوچک و بزرگ 
  2. فروش خدمات 
فاکتور رسمی

نحوه تهیه فاکتور فروش 

امروزه با وجود برنامه های حسابداری گسترده و متنوع، صدور فاکتور فروش کار ساده و آسانی شده است که شما می توانید با استفاده از این نرم افزار ها به طور اتوماتیک و خودکار فاکتور فروش خود را صادر نمایید. به طور کلی با استفاده از این نرم افزار ها می توانید کلیه فاکتورها از جمله فاکتور فروش رسمی، پیش فاکتور، فاکتور انبار، فاکتور غیر رسمی، فاکتورهای مالیاتی، فاکتورهای شخصی، فاکتورهای نمایشی، فاکتورهای شرکتی، فاکتورهای فروشگاهی و … را به سرعت صادر نمایید. همچنین با استفاده از این نرم افزار ها زمان کمتری نیز بابت صادر کردن فاکتور از شما گرفته خواهد شد چرا که تنها با چند کلیک ساده می توانید فاکتور خود را به سرعت صادر نمایید. 

مشخصات فاکتور رسمی معتبر 

مشخصات اصلی و مهم که یک فاکتور رسمی می بایست آن ها را داشته باشد به شرح زیر می باشد. 

شماره سریال

اولین و مهم ترین ویژگی یک فاکتور رسمی داشتن که فاکتور رسمی را از غیر رسمی جدا می کند، شماره سریال می باشد. شماره سریال می بایست به صورت افست و یا اتوماتیک به رنگ قرمز و کمی برجسته باشد تا توسط ممیز دارایی به راحتی قابل مشاهده و خواندن باشد و همچنین تفاوت آن با شماره زدن های معمولی قابل لمس باشد.

اطلاعات خریدار و فروشنده

اطلاعات خریدار و فروشنده که می بایست در فاکتور درج شود شامل موارد زیر است. 

  • نام شرکت 
  • کد اقتصادی 
  • آدرس کامل 
  • کد ملی/ شناسه ملی
  • کد پستی 
  • شماره تلفن
  • شماره ثبت شرکت 

تخفیفات، مالیات و عوارض

کالا و خدماتی که ارائه می شود می بایست با ذکر نام، تعداد و قیمت هر واحد باشد و سپس تخفیفات داده شده از مبلغ کل کسر گردد و پس از آن مالیات و ارزش افزوده محاسبه شود. گاهی اوقات در محاسبه مالیات و ارزش افزوده اشتباهاتی رخ می دهد به این صورت که قبل از اینکه تخفیفات را اعمال کنند مالیات و ارزش افزوده را محاسبه می کنند و پس از آن تخفیف را اعمال می کنند که این محاسبه صحیح نمی باشد. 

مهرو امضا

در نهایت کار می بایست فاکتور به مهر و امضای طرفین رسیده باشد و همچنین فاکتور می بایست فاقد خط خوردگی باشد.

نمونه فاکتور رسمی

فاکتور صوری چیست؟

فاکتور صوری، یک فاکتور غیر قانونی برای عملیات حسابسازی می باشد که هدف آن افزایش هزینه ها و کاهش درآمد می باشد.

تشخیص فاکتور رسمی از صوری

از طریق روش های زیر سازمان امور مالیاتی کشور فاکتور رسمی را از صوری تشخیص می دهد. 

  • فروشندگان کالا و خدمات را بررسی و کنترل می کند.
  • گواهی ارزش افزوده بررسی می شود. 
  • متناسب بودن کالای خریداری شده با فعالیت صادر کننده فاکتور بررسی می شود.
  • بارنامه ها و اسناد مربوط به هزینه حمل بررسی می شود.
  • بررسی پرداختی های بابت فاکتور